Gyengénlátó Változat

Tisztelt Olvasó!

Hódmezővásárhelyinek lenni egyet jelent azonosulni azokkal az értékekkel, amelyek meghatározzák mindennapjainkat, vásárhelyi mivoltunkat. Büszke vagyok városunkra, múltunkra és jelenünkre, az itt élők eredményeire, az elmúlt évek fejlődésére. 

A közös munka, a kitartó szorgalom, az egymás iránti és gyermekeink jövőjéért érzett felelősségvállalás, mind egyet jelentenek a siker zálogával. 

Fontos, hogy egy város olyan feltételeket biztosítson polgárai számára, amely otthonossá, élhetővé teszi környezetünket, biztosítja az itt élők és az elkövetkező generációk boldogulását. Fontosnak tartom, hogy a hétköznapok forgatagában is számíthassanak egymásra a helyi emberek, érezzék a közösség segítőkészségét. 

Ha tisztában vagyunk adottságainkkal és lehetőségeinkkel, akkor tudjuk azt is, milyen irányba kell tovább építkeznünk, ha biztos jövőt szeretnénk magunknak. Ehhez valamennyi vásárhelyi polgár szerepvállalására, értékteremtő munkájára szükség van. Csak együtt érhetjük el, hogy ezt a települést mindannyian otthonunknak érezzük és büszkén vállaljuk, hogy hódmezővásárhelyiek vagyunk. 

Meggyőződésem, hogy a tradíciók tisztelete mellett hagyományainkra támaszkodva, értékeink megőrzésével és tudatos tervezéssel építhetjük sikeresen jövőnket és városunkat. Úgy gondolom, hogy mi vásárhelyiek büszkék lehetünk eredményeinkre.

Szeretném, ha Hódmezővásárhely mindenki számára ugyanazt jelentené, amit egykor Németh Lászlónak is jelentett: "Hódmezővásárhely: a boldogság szigete, ahol (...) úgy éltem, ahogy mindig szerettem volna". 

Tisztelettel:

Almási István
polgármester
Tisztelt Látogató!

Két évtized alatt Magyarországon és Hódmezővásárhelyen is látványos változások mentek végbe. A város polgárai is új szempontokat és új feladatokat fogalmaztak meg a városvezetés számára. Mai világunkban a fennmaradást egy tudatos, előre átgondolt koncepció keretében érhetjük el, amely a város megtartó- és vonzerejének növelését, ezzel szoros összefüggésben pedig az egyediséget kölcsönző funkciók kialakítását tűzi ki célul.

Egy településnek szüksége van arra, hogy kiszámítható jövőképpel rendelkezzen. Városunk ezt az utat próbálta követni eddig is és a jövőben is ragaszkodik ehhez. 

Hódmezővásárhely óriási lehetőségek előtt áll. Annál is inkább, mert az elmúlt években jelentős fejlesztések indultak el az élet több területén. Ez követendő példát jelenthet Magyarország azon közösségei számára, akik az innováció, a tudatos építkezés mellett teszik le voksukat. 

Hiszem, hogy egy város akkor lehet igazán otthona lakóinak, ha partnerként tekint rájuk. Az egészség-megőrzés és a tudatos életmód megválasztásának kiemelt támogatása, az infrastrukturális és egyéb életkörülményeket javító beruházások mind azt a célt szolgálták és fogják szolgálni a jövőben is, hogy a város megtartó ereje továbbra is megmaradjon, Hódmezővásárhely tovább gyarapodjon. 

Hódmezővásárhely városában, a vásárhelyi emberek elszántságában, az itt élők kultúraszeretetében nagy potenciál rejlik, amelynek kiaknázása mindannyiunk közös érdeke! Az Önök bizalmából azért dolgozom, hogy Hódmezővásárhely és térsége éljen a lehetőségeivel, azokat megragadva még sikeresebbé váljon.

Tisztelettel:

Lázár János
országgyűlési képviselő

 

Elérhetőségek:

Almási István polgármester

Lázár János országgyűlési képviselő

Eseménynaptár

Közelgő események

A LÁTVÁNYOS RAKTÁR: BUTELLA, MOTOLLA, BEHÍVÓTÁBLA 2017. január 1. - 2017. december 31.
AZ ALFÖLD MŰVÉSZETE - KEZDETEKTŐL NAPJAINKIG 2017. január 1. 00:00 - 2017. december 31. 01:00
HÉTKÖZNAPOK VÉNUSZAI 2017. január 1. 00:00 - 2017. december 31. 01:00
Vásárhely a körtöltésen belül - fotókiállítás 2017. október 7. - 2017. október 31.
Történelmünk néma tanúi - Recskó Béla kiállítása 2017. október 16. 16:00 - 2017. november 3. 18:00

Online időpontfoglalás

Online időpontfoglalás